Pasiunea pentru designul de interior a devenit una adesea întâlnită în rândul celor privilegiați, care au posibilitatea de a-și amenaja locuința întocmai după bunul plac, și nu este de mirare. ,,Acasă” nu mai înseamnă de mult doar un set de pereți ascunși sub umbrela unui acoperiș, acest concept căpătând o însemnătate deosebită. Liniile stilistice pe care le va urma întreaga compoziție interioară a unei camere trebuie să fie orientate în mare măsură către personalitatea celui care o folosește.
Pe scurt, ar fi ideal ca locul în care îți petreci majoritatea timpului din zi să-ți fie oază de liniște și spațiul în care te simți cel mai bine din lumea întreagă. Decorul fiecărei încăperi și modul în care acesta a fost gândit sunt elemente extrem de importante, iar designerii, arhitecții și clienții acestora trebuie să aibă capacitatea de a comunica eficient și de a-și expune clar opiniile și dorințele, pentru a se ajunge la o compoziție finală echilibrată, plăcută ochiului și sufletului.
Dacă nu ești la curent cu noutățile din lumea designului de interior, orientează-te bine înainte să deschizi discuția unei reamenajări a casei în care locuiești, pentru a nu regreta ulterior excluderea unor tehnici și accesorii despre care nu ai aflat la timpul potrivit.
1.Modele de pereți decorativi pentru living – cum să folosești un element simplu pentru a crea un efect puternic

În mod aparent surprinzător, aspectul pereților unor încăperi este, alături de modelul și culoarea covorului, unul dintre elementele de design care au cel mai mare impact asupra privitorului. Acest fapt își are baza în rolul aspectului pereților, acela de factor coeziv. Încadrarea potrivită a tuturor pieselor de mobilier într-un spațiu care să dea întregii compoziții un sens este o chestiune de o importanță inestimabilă pentru starea de bine a celor care frecventează acel loc.
Odată înțeleasă importanța deosebită a deciziei privind aspectul pereților, trebuie conștientizată multitudinea de posibilități în materie de decorare. Orice idee, oricât de îndrăzneață, poate fi materializată cu ajutorul unei echipe potrivite. Fie că preferi ca fondul picturii tale să fie unul mat, ori că îți dorești mai degrabă un decor mărginit de o serie de ziduri cu aspect metalic, tot ce trebuie să faci este să discuți despre ideea ta cu un consultant și să intri în contact cu o echipă de zugravi de încredere. De acolo, scopul tău va fi ca și atins, totul depinzând de o scurtă perioadă de așteptare.
2. Idei de decorare a pereților – despre detaliile și accesoriile care fac diferența

În artă nu există ,,corect” și ,,greșit”. Este firesc ca o parte dintre pasionații de design interior să prefere decorurile organice, curate, minimaliste, în timp ce o altă parte dintre aceștia să fie fascinată, din contră, de maximalism, având tendința de a încărca spațiul cu o mulțime de obiecte de însemnătate. Ambele maniere de exprimare sunt, deopotrivă, la fel de ofertante din punct de vedere stilistic. Există, însă, și o doză de corectitudine obiectivă care ține de câteva reguli simple ale esteticii, despre care te va informa, fără doar și poate, profesionistul cu care alegi să lucrezi. Cel mai important este, totuși, ca ambientul creat cu ajutorul elementelor de decor să fie unul potrivit personalității posesorului încăperii.
Dacă faci parte din categoria celor care se plictisesc de un decor auster, conferă locuinței tale un strop de extravaganță folosindu-te de tablouri, oglinzi, corpuri de iluminat, plante verzi supradimensionate, draperii, cuverturi și covoare care să contrasteze puternic cu nuanța pereților, fără a dezechilibra, însă, întregul ansamblu.
3. Idei pereti living și curente stilistice în vogă – interiorul casei tale ca manifest artistic

Pe lângă anterior amintitele extreme, minimalismul și maximalismul, există o întreagă serie de curente stilistice a căror influență poate fi regăsită într-o multitudine de interioare moderne.

Stilul industrial este unul dintre acestea din urmă. Graficul popularității acestei orientări stilistice este unul ascendent, din ce în ce mai mulți arhitecți proiectând clădiri întregi care urmează să respecte principiile industrialismului interior.
Un alt curent de asemenea foarte apreciat este cel rustic vogue. Fiind o abordare adaptată la viața din marile orașe a faimosului trend cottagecore, trendul rustic vogue implică obținerea unei combinații perfect echilibrate dintre stilul clasic, vechi, al caselor bătrânești și cel modern și futurist al caselor din ziua de astăzi.

Oricare ar fi preferințele tale, dezvoltă-ți cu încredere ideea și fără îndoială că nu vei regreta. Lasă-ți imaginația să preia controlul asupra proiectului casei de vis, pentru ca ulterior să trăiești cele mai frumoase clipe în cuibul tău plin de personalitate!
Surse foto: shutterstock.com; unsplash.com; pexels.com